asperges (mijn voorjaarsgevoel voor Jeroen Meus)

Foto valt98 op Flickr. Edouard Manet, L’asperge, 1880.

Olala, tijd voor asperges! De koningin der groenten, mijn moedertje leerde me ze te ‘degusteren’ en bereiden. Het aspergeseizoen is vroeg begonnen, dat getuigt de zeer ervaren aspergeteler Piet ‘Boerke’ Bogers in een video-interview door Rinus van Wezel, 17 april 2011.

De mensen hebben het voorjaarsgevoel en willen dat vertalen in het eten van voorjaarsproducten, stelt Rinus van Wezel. Dat klopt.

Olala! Manmanman, wat doet Jeroen Meus niet met asperges?! De max: in voor- en hoofd- en vegetarische gerechten! Ik geef de voorkeur aan zijn aspergevelouté en zijn asperges met mousselinesaus en handgepelde Noordzeegarnalen, de plat préféré van Armand Pien.

Uitsmijter

Taaltoetje: asperge-eters uit Nederlands-Limburg op Onzetaal.nl.

Een klein deel van de ministers en staatssecretarissen eet geen aardappels maar asperges. De Limburgse brigade bestaat uit Maxime Verhagen, Gerd Leers en Frans Weekers. En laten we de grote gedoger van dit kabinet niet vergeten: Geert Wilders. Ook hij vertegenwoordigt duidelijk hoorbaar onze zuidelijkste provincie.

Maar ja, met alleen maar Standaardnederlands zou het een saaie boel worden. De afwijkend pratende bewindslieden geven tenminste kleur aan het kabinet. Of je dat nu ‘natjes’ vindt of ‘knattergak’.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op asperges (mijn voorjaarsgevoel voor Jeroen Meus)

  1. Dit weekend ga ik voor de asperges met mousselinesaus en garnaaltjes, het lezen van het recept alleen is al verrukkelijk.

  2. Pingback: hij kuist zijn tenen uit op de Boekenbeurs! Jeroen – mijne man – Meus! | The Sausage Machine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.