Met 35.000 waren ze – De column van Hannes Vandemolen

                                                                                        

Zondag 23 januari 2011, betoging tegen lange politieke impasse.

Met 35.000 waren ze – afgerond naar boven, maar soit – en ze eisten het boordevol jong en minder jong idealisme: de politiekers moesten nu maar eens hun job doen en eindelijk een regering maken.

Kop-van-jut (of is het Jut?) was Bart De Wever en zijn nva: gewetenloos zootje dat tegen beter (democratisch) weten in blijft ijveren voor… “Abartheid“! Schitterende woordspeling, goed gevonden én aan duidelijkheid niets te wensen overlatend: de ultrarechtse Vlaamse extremisten willen, net als het Zuid-Afrikaans blank cr[… n.v.TSM: weglating] dat jaren- en jarenlang de zwarten onder de zweep hield, niets anders dan de arme Franstalige volksmens uitzuigen en wegsteken in ongezonde getto’s.

’s Anderendaags blijkt, dat 1/5 van de betogers Vlamingen waren. Wie ’n béétje kan rekenen, komt al snel op 7.000 Noord-Belgen die gisteren op het appel waren.

In juni 2010 haalde de nva 30% van de Vlaamse stemmen – haalden ze geen miljoen kiezers binnen? Zelfs de onvolprezen Morgen kopte toen dat bijna één Vlaming op drie voor Bart De Wever had gekozen. Nu ja: kopte? Ze spuugden het uit!…

Dat de democratie nu dus maar vlug zegeviert. Dat die 7.000 Noord-Belgen stante pede hun goesting krijgen, en dit hallucinaire hallucinerende land als de bliksem terug naar de orde van de tricolore dag moge gaan – het gaat nu al 180 jaar goed, al bijna twee eeuwen geven de Noord-Belgen toe en betalen ze de fantasietjes van de Waalse socialisten: wat is er mis met tradities?

Begin jaren 90 van vorige eeuw stapten tweemaal meer dan 100.000 mensen door Brussel – mensen van onder en boven de taalgrens, dorpers en stedelingen, zelfs potten en jeanetten waren tegen de raketten (dat stond toch op hun plakkaten, ‘k heb het zelf gezien!)

Democratie is mooi. Zoals vrouwen mooi zijn – en toch worden die verkracht…

Hannes Vandemolen

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s